15 septembrie 2011

Codru-i frate cu Trabzonu!


By on 9/15/2011 12:06:00 p.m.

De ani de zile,echipele romanesti au ca obiectiv in cupele europene si impotriva echipelor mai puternice "sa nu se faca de ras"!Acelasi obiectiv il are si echipa nationala.De ani de zile nu reusim niciodata sa iesim cu capul sus din meciurile cu echipele cotate mai bine decat noi,ba mai mult,de fiecare data la finalul unei partide pierduta fie ea si la limita punem placa cu "e pacat,se putea si mai mult".Ultimii in lista sunt cei de la Otelul Galati care nu au reusit sa scoata nici macar un amarat de 1-1 pe terenul celei mai slabe echipe din grupe FC Basel!Dupa un meci anost care ne aduce aminte de partidele banale si triste din Liga I,Otelul a pierdut "onorabil zic ei" cu 2-1 in Elvetia.

Concluzia este trista si sincera,nu putem emite pretentii cu echipe profesioniste din cupele europene,daca nu dam de echipe balcanice care sa tina aproape de noi.

Pe de alta parte in aceasi seara in care Basel-Otelul era cel mai prost cotat meci din Europa,doua mari surprize erau detonate in alte meciuri.APOEL invingea cu 2-1 pe Zenit-ul lui Spaletti iar bomba era detonata la Milano,unde Internatzionale pierdea cu 1-0 in fata unei echipe care a venit in graba in aceasta competitie datorita excluderii lui Fenerbahce, este vorba de Trabzonspor!

De ce o echipa care nu si-a castigat dreptul de a juca in grupele Champions League si a ajuns acolo fortata de imprejurari a putut sa realizeze o asemenea surpriza si sa castige pe terenul fostei campioane europene Inter iar campioana romaniei nu reuseste nici macar sa faca un meci onorabil sau sa remizeze cu o echipa ,sa fim sinceri,rudimentara ca cea a FC Basel?

Raspunsul e simplu : Trabzonspor a investit banii veniti de la UEFA si din televizari in echipa!a dat 5 milioane pe Didier Zokora de la Sevilla,a dat 1 milion pe Marek Cech de la West Brom,a dat 1 milion pe Celuska de la Slavia Praga un tanar atacant de mare perspectiva,a adus si un titular din nationala Slovaciei ,Vittek tot pe 1 milion si alti jucatori pe care nu ii mai enumeram aici , in total o suma de 21.200.000 € ! Atat a investit o formatie care se respecta si respecta fotbalul.


In partea cealalta ,hotii de romani, au investit in buzunare,caci in fotbal nu poate fi vorba de vreo investitie la Galati.Nemernicul de Marius Stan reusind doar vreo 3 transferuri si acei jucatori fiind liberi de contract (Frunza,Chavez,Iacob).Exact ca in cazul Unirea Urziceni,un patron care castiga datorita fotbalului undeva peste 20 de milioane,refuza sa trimita macar un sfert din suma inapoi in echipa care a reusit performanta sa il umple pe nenorocit de bani!


Cand o sa invatam ca in fotbal performanta vine odata cu investitia probabil ca vom reusii si noi niste victorii in fata lui Zenit,Internationale Milano,sau sa rezistam cu adevarat onorabil 70 de minute fara gol primit de la Real Madrid (Dinamo Zagreb 0-1 Real Madrid).


Oare nu se sesizeaza cineva sa vada ce se intampla cu banii de la UEFA si de ce acestia nu reintra in fotbal si se duc pe afacerile porcilor si impostorilor din fotbal?

0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com