8 iunie 2010

Studiile confirma: Jabulani se ovalizeaza


By on 6/08/2010 03:16:00 p.m.


Balonul creat de Adidas pentru Cupa Mondiala este mai rapid si mai imprevizibil decât precedentele, conform unui stiud efectuat de un cercetator australian, care confirma numeroasele critici primite de "Jabulani". Studiul arata ca mingea se deformeaza, lucru care s-a vazut cu ochiul liber si la golul cu care China a invins Franta intr-un amical de acum cateva zile.

Conform simularilor informatice ale profesorului Derek Leinweber, de la Universitatea din Adelaide, balonul creat de Adidas este mai rapid decât altele si se deformeaza mai mult, în timp ce suprafata exterioara aspra îi da traiectorii imprevizibile.

"Înseamna ca portarul nu mai poate anticipa. Vezi balonul ca vine spre tine, evaluezi rapid unde va merge si de fapt se întâmpla altceva", a explicat Leinweber, directorul departamentului de fizica si chimie de la universitatea din Adelaide.

Mai multi portari au criticat Jabulani. "Oribil", a spus englezul David James. "Imprevizibil", a estimat italianul Gianluigi Buffon.

0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com