21 octombrie 2012

"Sufletiştii"


By on 10/21/2012 01:37:00 p.m.

De fiecare data cand un om de afaceri sau si politician se gandeste sa investeasca/imprumute bani la o echipa de fotbal din Romania opinia publica se entuziasmeaza cu gandul ca un nou Roman Abramovich sau niste arabi pe care ii dau banii afara din casa vor sa isi faca un nou hobby investind intr-un campionat mediocru din Estul Europei.

De cele mai multe ori oameni dubiosi,cu afaceri cel putin contestabile si cu averi realizate "miraculos" dupa 1990 isi incep aventura ca manageri/patroni la echipa respectiva prin discursul de "om sufletist",muncitor si care ar da 1 leu pentru Ateneu."Nu am nevoie de imagine din fotbal","In fotbal nu se castiga bani doar se pierd","Iubesc aceasta echipa de mic","Obiectivul meu e doar locul 1","Investesc din nostalgie",etc.

Exemple de oameni "inimosi" si "sufletisti" in fotbalul nostru sunt multe , de la cel care conducea masina lui Cornel Dinu la inceputul anilor 90 si ii punea vin in pahar lui Porumboiu,Cristi Borcea care in finalul aventurii sale de "investitor" s-a retras "sarac" cu vreo 80 de milioane de euro in plus fata de ce avea cand isi incepea aventura la Dinamo.
Nimicul Vasile Turcu a beneficiat si el de imagine "cat capra" de pe spatele clubului Dinamo, in final si-a luat jucariile si a plecat.
Bucsaru , derbedeul care a fugit cu 20 de milioane  si Marius Stan ,sunt ultimile exemple de finantatori care si-au batut joc de cluburi de fotbal si au fugit cu banii  proveniti din calificarile echipelor in Liga Campionilor.

Ultimul venit in clubul "sufletistilor" pare sa fie Cozmin Gusa , care din "suflet" si "nostalgie" vrea sa isi "arunce" banii la Universitatea Cluj. Desigur el continua traditia oamenilor cu "suflet" care au investit si  spune ca nu vrea capital de imagine,bunuri financiare sau alte lucruri care l-ar putea avantaja, e doar inca un "finantator sufletist" gata sa ia mancare de la copii,nevasta,amanta si sa ii aduca in visteria clubului Clujean!

Clubul Sufletiştilor:

Cristi Borcea zis si Porcea - A fost adus la Dinamo de Cornel Dinu. Acesta ii conducea masina lui Cornel Dinu ,ii cara bagajele,ii turna vin in pahar,se "lipea" pe langa echipa.
Finantatorul venit din Valea Boului s-a apucat mai tarziu de afaceri cu butelii si a ajuns in cele din urma si actionar la clubul din Stefan cel Mare unde a devalizat clubul impreuna cu fratii Becali furand banii din transferurile mai multor jucatori.La mijlocul acestui an acesta s-a retras din fotbal cu o avere estimata la 80 de milioane de euro in timp ce clubul din Stefan Cel Mare traieste cea mai mare drama din istoria lui ,o criza financiara fara precendent,7 ani fara un titlu cucerit si niste datorii imense la stat.

Vasile Turcu zis si Vacile Turcu -  Un tip mic negricios,un simplu bijnitar care vindea blugi si ciunga la inceputul anilor 90.A ajuns de asemenea actionar la Dinamo unde a stat cativa ani.
Iata cateva din realizarile lui Vacile ca actionar la Dinamo :
- a incercat sa il imite pe Gigi Becali
- a "construit" un acoperis din chirpici pe stadion din Stefan Cel Mare care a fost spulberat iarna trecuta de un val de zapada.
- si-a marit penisul la o clinica din Austria
- si-a cumparat un ceas "mai scump decat toate salariile jurnalistilor si familiile lor" dupa cum el a spus

Florian Walter fost Busca - s-a dus cu alai la U Cluj unde a dus multi fosti dinamovisti,a stat doar 1 sezon in Feleac s-a suparat, si-a luat jucariile si a plecat cu jucatori,autocar,catel,paznic,gunoieri la Ploiesti.A lasat clubul U Cluj in debandada si faliment.

Mitica Bucsaru - a reusit performanta sa castige 24 de milioane de euro intr-un sezon cu Urziceni in UCL , la doar cateva luni clubul din Urziceni s-a desfintat iar Bucsaru s-a facut nevazut cu tot cu suma de bani. Nimeni nu l-a intrebat nici macar de sanatate pana in ziua de azi.

Marius Stan - a urmat modelul lui Bucsaru de la Urziceni, dupa un sezon de vis cu Otelul Galati ,desi clubul a incasat aproape 20 de milioane euro de la UEFA ,jucatorii si-au depus memorii fiind neplatiti cu lunile,banii nu au reintrat in fotbal iar clubul este aproape de matineu in acest sezon de Liga I.
0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com