11 aprilie 2011

Salvati istoria fotbalului romanesc! Echipele de traditie in mizerie,avortonii "new age" in progres!


By on 4/11/2011 02:05:00 p.m.


In ultimii 10 ani ,fotbalul romanesc a trecut prin multe experiente noi si transformari mai mult sa mai putin fericite sau nefericite.

Din 1998 pana in prezent echipa nationala de fotbal a Romaniei nu a reusit nici o calificare la un Campionat Mondial iar la un Campionat European s-a calificat dupa 8 ani in 2008 ,penultima isprava fiind cea din 2000!Ca si in politica si alte domenii din tara noastra iubita,nimeni nu si-a luat raspunderea si nu a platit pentru situatia dezastruoasa de la Nationala,ba mai mult avem liderii Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal din 1990 neschimbati.

In campionatul romanesc in ultimii ani banii care vin din castigarea campionatului si intrarea directa in grupele Champions League i-au inebunit pe conducatorii de cluburi care nu au mai vizat performanta ci doar jocurile de culise,premierile,scandalurile si chirpitul.

In ultima vreme tot mai multi oameni de afaceri si patroni dubiosi au intrat in fotbal si au inceput sa investeasca la echipe fara nume.Arpad Paszkany a luat CFR Cluj si a facut din ea o echipa de temut castigand 2 campionate in 3 ani dar care nu a facut mai nimic in cupele europene,campionatele interne fiind castigate cu scandal si contestate de catre adversari.Marian Iancu de asemenea a reusit sa faca dintr-o echipa care provine din origini de avorton (bragadiru,aek) o echipa care se bate an de an la titlu!Echipe mici ca Urziceni care a luat campionatul,au luat banii de la UEFA si au inchis pravalia sau mai nou Otelul Galati care se anunta o noua "Unire" nu aduc nimic bun in fotbalul romanesc,jucatorii care activeaza la aceste echipe neputand ajuta echipa nationala,ei fiind de multe ori de o valoare indoielnica pentru a reprezenta nationala in meciuri contra Frantei,Bosniei sau Braziliei.

In acelasi timp echipele de traditie cu state vechi in campionatul romanesc au ajuns in pragul falimentului sau au avut caderi dramatice in ultimii 5 ani!
De la Progresul Bucuresti care a ajuns in Liga a IV a intr-un timp record dupa ce cu numai 5 ani in urma termina campionatul pe 2 iar in 2006 juca o finala de cupa contra Rapidului,FC Arges care a fost azvarlita in Liga a 2 a dupa un scandal monstru de coruptie,UTA Arad campioana de 6 ori si echipa care a eliminat pe Feyenoord din Cupa Campionilor in 71 a ajuns de asemenea sa se zbata in subsolul Ligii a 2 a.Corvinul Hunedoara o alta echipa care a furnizat fotbalului romanesc jucatori de exceptie ca ,Lobont,Andone,Klein,Rednic,Gabor,Mateut,a fost desfintata si aruncata in analele fotbalului romanesc.

Cel mai recent caz de echipa cu traditie si palmares important in Liga 1 care e in pragul colapsului este cel al Universitatii Craiova care se afla la 9 etape de o noua retrogradare in Liga a 2 a!In acest timp o echipa avorton tot din Oltenia fara traditie ,suporteri,palmares si valoare este ca si salvata (Pandurii Lignitul).

In fotbalul romanesc se pare ca exista deviza "esti cu noi sau mori" astfel echipe de nimic daca stau in banca lor si cotizeaza pot fi ferite de grijile esalonului secund.
Desii inca nu e cazul Dinamo si Steaua se afla poate in aceasi ipostaza tinand cont palmaresul celor doua,4 ani fara trofee si cu clasari pe locurile 4-6 pot fi echivalente cu o retrogradare a Craiovei.

Cu patroni inapti,interese obscure,administratori habarnisti,nepotisme si impresari cu 7 capete,cele doua "Bucurestence" aproape ca nu mai sperie pe nimeni in Liga 1.Nici protestele nu ii mai sperie pe "analfabetul din pipera" sau pe "butelia din Miami".Stadioanele goale sunt protestele suporterilor fata de echipele amintite pentru ca nimic nu e mai oribil pentru un fotbalist decat sa joace diferite meciuri cu 150 de spectatori in tribune.


In timp ce UTA,Corvinul,FC Arges,Progresul sunt in moarte clinica iar Craiova in coma,Dinamo si Steaua se zbat si ele in mizerie si au ajuns sa plece capetele in fata unor echipe de "ferma" precum Vaslui sau Astra!

0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com