3 iunie 2011

Fostele glorii - ce impostori !!


By on 6/03/2011 01:03:00 p.m.


După anul 2000 când au apărut in fotbal finanţatorii de carton şi şi-au pus în desfaşurare planul lor de bătaie,au apelat ca staff tehnic,administrativ si staff pentru echipele de juniori la oameni cu mai puţină experienţă,mai puţin cunoscuţi şi antrenori pentru copii si juniori foarte tineri care de abia au terminat o facultate de sport.Aceştia nu sunt foarte capricioşi,vin sa isi ia salariul (nu prea mare) aruncă doua-trei mingii,trei-patru injurături şi doua flegme dupa care se şutesc acasă.

Presa româneasca şi microbiştii din România ,au de multe ori impresia că fostele glorii ale fotbalului mioritic au fost date la o parte si trecute în plan nici macar secund.Mereu in ziare şi emisiuni televizate auzim că "clubul Steaua nu mi-a mai trimis o felicitare de 15 ani" ,"la Dinamo au loc naşii si finii" ,şi alte "rumori" care incriminează patronii principalelor echipe de fotbal din Liga I.
Adevărul fiind însa undeva la mijloc,şi atunci cand le-a fost oferită şansa de a antrena sau a face parte din stafful unei echipe,jucatori de legenda cum sunt Liţă Dumitru sau Gheorghe Hagi,nu au confirmat că ar merita o mare atentie.Aceştia pot fi platiti precum "şifonierul Duckadam" care se află la clubul Steaua pe post de "nimic" dar omul nici nu pretinde ca ar fi vreun matematician sau tehnician de renume,se rezumă la functia "director de imagine a clubului".

Gică Hagi in schimb,cel mai mare fotbalist din istoria Romaniei a dezamăgit an dupa an la echipele care i-au oferit posibilitatea să antreneze.La 10 ani de la debutul ca antrenor al lui Hagi pe banca Nationalei Romaniei,Hagi nu a reuşit sa stranga la nici o echipa un sezon intreg,plecând de peste tot cu scandaluri uriaşe,umilinţe si lăsând echipe dezlânate in urmă.

Ultimul caz de nereuşită in viaţă este cel al lui Liţă Dumitru,si el un fost mare jucator al Romaniei dar care exact ca in cazul lui Hagi ,a arătat că e mai bun la condus maşini in Germania si livrat lăzi cu mere decât ca antrenor principal la o echipa de fotbal din România.Are la activ doua mandate la Concordia Chiajna de fiecare dată fiind demis, şi ultima ispravă o retrogradare in liga a 3 a cu Steaua II Bucureşti.Dupa un sezon unde Gigi Becali îi oferise pe mână echipa a 2 a a Stelei,Liţă Dumitru a dovedit din nou mediocritate si nepricepere in meseria de tehnician pe banca unei echipe de fotbal ,ducând in "C" o echipa la care de multe ori au evoluat şi jucatori de la prima echipă.La finalul mandatului Dumitru spunând ca nu e vina lui ci jucatorii sunt de un nivel de mediocritate extremă.

1 japkomentarii:

  1. Vorba aceea...foarte rar ca mari jucatori sa fie si mari antrenori...asta la scara lui Hagi si Dumitru vorbind...iar uneori, pentru a explica sumar aceste nereusite colosale, putem face apel la o singura remarca a lui Radu Banciu: " Asa se intampla daca au jucam mai multe meciuri decat au privit"

    RăspundețiȘtergere

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com