14 mai 2011

Jurnal de epava : Au incetat sa mai urzice!


By on 5/14/2011 01:15:00 p.m.


Dupa numai 5 sezoane petrecute in prima liga din Romania,Unirea Urziceni spune adio fotbalului din primul esalon si se indreapta mirosind a mort si cu picioare de cadavru spre esalonul secund unde alte fantome ale campioanelor din trecutul Romaniei o asteapta cum ar fi UTA sau FC Arges !

Istoria tumultoasa si exploziva dar si mizerabila a Urziceniului incepe in 2006 cand promoveaza dupa un baraj cu cantec impotriva lui FC Bihor si Forex Brasov cea din urma fiind si desfintata dupa ce a dat gres promovarea in prima liga.

In 2007 primul sezon in Liga I le aduce locul 10 scapand fara emotii de zona nisipurilor miscatoare si invingand campioana Dinamo chiar in Stefan Cel Mare in ziua cand aceasta sarbatorea castigarea campionatului.

In 2008 termina campionatul pe locul 5 si se califica pentru prima data intr-o cupa europeana unde este eliminata cu greu de Hamburg.

In 2009 echipa condusa de Mitica Bucsaru in spatele perdelelor,Dan Petrescu pe banca tehnica si un maimutoi pe nume Mihai Stoica care punea presiune pe arbitraje si influenta diversi din fotbal prin aparitiile sale la emisiunile de sport unde era invitat permanent,castiga primul campionat din istorie si detoneaza prima surpriza din toata istoria campionatului romanesc, o echipa de sateni cu 13000 de locuitori castiga titlul la fotbal!

In toamna lui 2009 echipa face un parcurs beton in grupele UEFA Champions League unde obtine 8 puncte, ce-i drept in fata unor adversari de calibrul Cupei Uefa.

In 2010 termina campionatul pe locul 2 si pierde in preliminariile Champions League cu Zenit St-Petersburg.

Tot 2010 este anul care aduce echipa in colaps financiar,toti banii optinuti de la UEFA,drepturi tv,vanzari de jucatori si sponsori sunt luati de patronul Bucsaru si echipa vinde aproape toti jucatorii la Steaua,altii plecand liberi de contract.Returul campionatului in curs o are pe Urziceni ca protagonista cu jucatori imprumutati de la toate echipele din prima liga doar pentru a termina in competitie acest an.

Campionatul Romaniei este unul care poate transforma o echipa de liga a 3 a in 3 ani si sa o faca campioana in primul esalon.Greselile de arbitraj,presiunile,jocurile de culise,si mizeriile facute de anumiti conducatori fac ca valorile dintre echipe sa se echilibreze si de multe ori sa nici nu mai conteze.

citeste aici o cronica din 2009
http://te-japka.blogspot.com/2009/09/cronica-urzica-in-continuare.html

0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com