1 iunie 2011

Fotbalul romanesc si pierderea identitatii !


By on 6/01/2011 01:07:00 p.m.


In ultimii 5 ani fotbalul romanesc a suferit schimbari majore ,dar nu neaparat in bine sau spre progres.Echipele de traditie ale campionatului Dinamo,Steaua sau Rapid din capitala nu au mai reusit sa cucereasca nici un titlu de campioana,FC Arges a ajuns in anonimat dupa un scandal de coruptie,UTA Arad se zbate de ani buni in liga a 2 a,Universitatea Craiova retrogradeaza pentru a 2 a oara in 6 ani in esalonul secund iar doua dintre cele mai mari orase a le tarii Iasi si Constanta nu mai au echipe in prima liga.Fotbalul din Liga I a fost acaparat de echipele fara valori individuale,care investesc foarte putin,cu patroni din umbra si care in ultimii ani se bat doar pentru a lua tunul financiar de la UEFA.

Unirea Urziceni este ultimul exemplu de echipa care a fost promovata si impinsa de la spate de o parte a microbistilor,presei si arbitrilor care nu isi doreau ca Dinamo sa iasa campioana in detrimentul Urziceniului.Numai ca proiectul Urziceni s-a dovedit a fi un proiect "fast-food", ia banii si fugi. Odata vazut cu banii de la UEFA in buzunar,patronul Dumitru Bucsaru a aruncat in aer clubul,vanzand toti jucatorii Stelei si stadionul la fiare vechi.Echipa in cele din urma a retrogradat in Liga a 2 a urmand a se desfinta sau a diviza cu Concordia Chiajna.

O alta echipa care si-a construit un imperiu din arbitrii si jocuri de culise este CFR Cluj care a castigat aproape toate trofeele in ultimii 4 ani din Romania.

Cel mai nou exemplu este Otelul Galati care a castigat un titlu cu ajutorul unor arbitrii care au ajutat ca galatenii sa castige mai multe partide la rand cu goluri din offside.

La finalul sezonului Poli Timisoara a fost retrogradata in Liga a 3 a alaturi de Gloria Bistrita,doua echipe esentiale pentru peisajul fotbalului romanesc.In acelasi an Liga I a mai pierdut o echipa de traditie Universitatea Craiova retrogradata insa pe motive fotbalistice.In locul celor 3 echipe cu traditie si sute de mii de fani,Liga I primeste in noul sezon echipe genul Concordia Chiajna sau Mioveni.

Fotbalul romanesc este in pierdere de imagine,istorie,traditie si identitate.Un campionat fara un Dinamo - Timisoara,Dinamo - Craiova , Timisoara - Rapid ,Steaua - Craiova sau Gloria Bistrita - Ceahlaul nu mai are aceasi farmec.Toate aceste meciuri de mai sus nu se vor mai regasii in calendarul fotbalistic de anul viitor al Ligii I , asta daca nu cumva joi LPF si Mitica Dragomir nu mai pun inca o data batista pe tambal si fac o abatere ,tinand Timisoara si Bistrita in primul esalon cu conditia ca Timisoara sa nu participe cateva sezoane in cupele europene.

2 japkomentarii:

  1. Orice ai spune, Otelul Galati a dominat campionatul, si in afara de vreo 3 meciuri in care s-a spus ca au fost ajutati de arbitri nu li se poate reprosa nimic. Si chiar si in acele meciuri fazele sunt neclare si numai rau voitorii vad clar nereguli.In plus Otelul a invins Timisoara "fair and square " si a inchis astfel gura murdara a lui Iancu. Spuneti de spectatorii de la Craiova sau Timisoara dar de ce nu amintiti e stadioanele pline de la Galati?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Otelul Galati

    stai linistit ca nu facem piedestal pentru timisoara,nu e locul unde e iubita timisoara, articolul a fost facut doar pentru a arata ca identitatea fotbalului romanesc se schimba.pentru mine fotbalul romanesc pana in 2006 a insemnat Dinamo-Steaua-Rapid-U Craiova-FC Arges-UTA si pe langa echipele mici care au dat culoare Bistrita,Corvinul,Constanta,Sportul,Progresul,ASA TG Mures.Momentan fotbalul nostru se cauta si asta se vede si in cupele europene.In campionatele mari nu exista decaderile granzilor,nu am auzit de Barcelona terminand pe 6 sau Manchester United pe 5,nu in ultimii 30 de ani.

    Cat despre Galati nu avem nimic cu ei,doar asa s-a vazut de la televizor,greseli multe ,offsideuri evidente,cel putin ultimele 4 etape. vom avea si cat de curand articole despre Otelul Galati,sa mai vizitezi blogul.

    RăspundețiȘtergere

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com