20 martie 2011

Cronica: Steaua - Vaslui


By on 3/20/2011 12:49:00 p.m.

Ora 20:30. Stadionul Stelei geme de lume venită să-l vadă pe Sorinaccio in acţiune. Peste 10.000 de suporteri s-au adunat aseară să asiste încă o dată la tactica marelui antrenor român, care l-ar face şi pe Pep Guardiola să plângă de gelozie.
În minutul 3, Vaslui trece pe lângă gol, însă şutul trece puţin pe lângă poartă şi scutură plasa laterală. Gol turcesc şi se anunţa nebunie la stadionul dintre cimitire.



Steaua joacă apatic, condusă la mijloc de un Ricardo Gomes umil, speriat, plafonat. Vasluiul stă la cutie, mulţumindu-se şi cu un egal. Surdu si Szekely îl fac pe Cârţu să îşi apuce perii cu ambele mâini la o fază notabilă, însă "lumânarea" lui Szekely sfârşeşte în cimitir. Începe a doua repriză, Gigi Becali nu mai suportă, se duce vârtej în vestiar şi face schimbări. Intră Raduţ. Mutare inspirată de către cioban, căci în minutul 51, profitând de o greşeală imensă în apărare, unde fundaşii vasluienilor erau plecaţi cu sapa, Bănel controlează mingea, ajunge în faţa porţii lui Kuciac şi deschide scorul. 1-0 şi atmosfera explodează între cimitire mai-mai să zici că e baieram.
Apoi urmează ceea ce urma la toate echipele antrenate de distinsul domn Cârţu. După marcarea primului gol, echipa din Bulevardul cu morţi, a băgat curul în poartă la propriu, acest lucru fiind contestat şi de către Gigi Becali după meci: "În loc să pasăm, să jucăm, noi după ce-am marcat am ajuns să ne apărăm în careul mic! Înţeleg să închidem jocul, dar chiar să ne punem cu fundul în poartă?! Meciurile se cîştigă şi cu valoare, nu doar cu atitudine. Şi valoarea lipseşte la Steaua!"
Este cunoscut faptul că Sorinaccio, a adoptat stilul italian încă de pe vremea când antrena prin diviziile onoare din România.



Răduţ intră bine în joc, ajutându-şi echipa cu câteva acţiuni utile, însă în minutul 79, Geraldo faultează la 20 de metri de poarta apărată de Tătăruşanu. Fără a sta mult pe gânduri, Adailton aplică lovitura sub centură si stinge becurile in Ghencea, la propriu, căci imediat după aceea, nocturna Stelei a cedat în proporţie de 60%. Arbitrul din Carei, opreşte meciul până la remedierea problemei, timp de 10 minute. Meciul se reia cu o lovitura libera a echipei dintre sarcofage şi Bilaşco vrea să-l imite şi el pe Adailton. Diferenţa de clasă işi spune cuvântul, Bilaşco trimiţând un şut slab, iar Kuciac reţine fără probleme.
1-1 şi după meci, Becali anunţă că îi v-a prelungi contractul lui Cârţu cu încă 1 an indiferent de poziţia în clasament la final.

0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com