11 martie 2011

Europa League - Caderea granzilor Europei in mocirla


By on 3/11/2011 01:08:00 p.m.

Dinamo Kiev 2-0 Manchester City
Pe un vânt năpraznic şi rece, de ar fi răcit la prostată şi tăticul Stalin, Dinamo Kiev a impus respect in faţa unei echipe mediocre condusă din teren de Tevez şi Balotelli. Echipa estului, bătută măr de Steaua in 77' cu 4-1, a arătat cu totul altfel cu magistralul A. Şhevchenko în teren. Cu siguranţă că, Dică de ar fi jucat la Manchester City in locul lui Tevez, ar fi înscris 3-4 goluri în 20 de minute, echipei dinamoviste. Putem trage concluzia neverosimilă, deci, că, Dică este peste Tevez şi Balotelli cu 3 clase primare.
În minutul 25, Şhevchenko, trimite un şut, imparabil practic, pentru portarul echipei din Manchester. Şut şi plasa se zguduie mai puternic decât cutremurul din Japonia de 8.8 grade, pe ce scară, naiba ştie. 1-0 şi Mancini se gândea la măcinicii de acasă.



Echipa statică a acestuia l-au făcut să pară, ca un Sorin Cârţu. Putea şi el să spargă un plexiglass la Stalin acasă, nu?



Păi cum să rămâi la Manchester City şi să te bată ruşii? Arabii s-au gândit deja la un înlocuitor şi se pare că pe lista finală intră şi galacticul antrenor, Marius Lăcătuş, care şi-a dat demisia după eşecul usturător din meciul cu Braşovul.
Incursiunile lui Gusev în apărarea adversă au fost precum untul pus pe pâinea fierbinte. În minutul 77, acesta driblează un negru, Micah Richards, care, năucit practic, îl lasă pe Gusev să treacă pe langă el ca săgeata albastră pe lângă un Ferrari, şutează din 11 metri, portarul se aruncă in van, iar plasa se scutură din nou de stropii de umezeală la -2 grade celsius. O foliaseca practic, gol cum nici Maradona nu visa să dea, mai ales unei echipe ca Manchester City. Galeria dinamovistă scoate vodka şi tricourile de pe ei, femeile fac la fel, asistăm la ţâţe şi buci pe televizor în timp ce Mancini se gândea la reconstrucţia echipei în vară.
Fluierul final al unui meci în care terenul a fost înclinat în partea celor de la City, aduce imediat lumea in delir, o explozie de fericire într-un moment apatic pentru echipa lui Tevez, dar moment istoric pentru dinamovişti.

Braga 1-0 Liverpool
Un alt meci apatic din partea unei echipe care este, sau era, favorită la câştigarea trofeului, împotriva unei echipe foarte bine aşezate şi organizate: Braga.
Echipa din Londra a jucat ca o cizmă, ieşind şifonaţi din acest meci, cum ies liliecii din dulap când deschizi uşa. Braga a avut multe ocazii, însă, datorită penalty-ului acordat in minutul 18 şi transformat de Alan, impecabil, s-a dovedit a fi lovitură sub centură pentru trupa lui Meireles.

Bayer Leverkusen 2-3 Villareal
Meci greu pentru ambele echipe, disputat aseară in Germania tatucului Hitler. Dumnezeu să-l ierte şi pe el dar şi pe cei de la Leverkusen. Puştiul minune, polonezul Kadlec deschide scorul cu un şut de la distanţă apreciabilă, la colţul lung al porţii, fără vreo şansă reală de parare a portarului. 1-0 şi fanii leverkuşeni se gândeau la 16imiile cupei.
G. Rossi le spulberă frumos visele ca atunci când iţi doreşti ceva de ziua ta dar tu primeşti ţoale şi chiloţi din complexul Europa. 1-1 şi meciul era pe metereze din nou.
Repriza a doua începe în aceeaşi notă, do major, iar puştanul teribilist, Nilmar le bagă mortu'n casă nemţilor cu o incursiune printre toată reduta apararii in minutul 70. Şut şi gooooooooooool. 1-2 pentru Villareal.
Cu o nebunie teribilă în ochi, de l-ar face si pe Hitler să plângă şi să se ascundă in dulap, Gonzalo Castro şutează cu sete din 11 metri, in minutul 72 şi readuce echipa pe linia de plutire. 2-2. Meci apatic apoi, Leverkusen se rezumă la a apăra acest scor, insă avea să-i lovească uraganul, cum a lovit Katrina. Acelaşi Nilmar, îşi face de cap în faţa apărării germanilor, şi le mai bagă odată mortu'n casă pentru a închide tabela, exact în minutele de prelungire: 2-3 şi returul se anunţă destul de interesant.

Alte meciuri disputate in Europa League:
ŢSKA Moscova - FC Porto 0-1 (Guarin 70)
PSV Eindhoven - Rangers 0-0
Ajax - Spartak Moscova 0-1
(Alex 57)
Benfica - Paris SG 2-1 (Maxi Pereira 42, Jara 81 - Luyindula 14)
Twente - Zenit St. Petersburg 3-0 (L. De Jong 25, 90+2, Landzaat 56)

Photos: Uefa.com

0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com