13 martie 2011

O spelunca numita Liga 1!


By on 3/13/2011 11:15:00 p.m.


Toata lumea stie ca traim vremuri grele in Romania si criza se simte chiar si la 1 an de la "finalizarea" ei sau ca presedintele Basescu are mereu privirea tulbure si ceafa rosie de la leacurile bahice pe care le consuma zi de zi in "biroul oval" de la Cotroceni dupa o partida de Rummy cu stimabila Nelly.Astea sunt detalii si nu isi au rostul pe un blog de sport dar degradarea si decaderea tarii dupa criza economica care a zguduit planeta vine odata cu slabirea evidenta a campionatului romanesc unde cei care au fost mai potenti si mai vigilenti au rezistat,si-au consolizat pozitiile sau au avansat chiar.

Cu totii ne aducem aminte de vremurile nu demult trecute cand Dinamo,Steaua sau Rapid se administrau cu orice jucatori vroiau de la echipe precum Craiova,Timisoara,FC Arges,Otelul,s.a.m.d. Acum de ceva vreme echipele din provincie cumpara jucatori de la "granzii capitalei" cu o usurinta la care acum 5 ani nu se gandea nici macar borhotul pe care il infuleca maldarul de grasime si slanina de la Timisoara.

In timp ce "saracii" din capitala au slabit investitile preferand mai nou modelul urziceni/galati jucatori tineri de perspectiva sau mosi,reshapati liberi de contract,pe taramurile provinciale au aparut "afaceristi" cum ar fi domnul cu baiatul regizor si care in afara fotbalului mai se ocupa si de agricultura,sau domnul care este asemanat cu personajul negativ din "Razboiul Stelelor" Jabba the Hutt,sau (desii se afla in regres) domnul cu origini din Booveni care a introdus moda Star Trek in campionatul Romaniei.

Vaslui,Timisoara,Galati se uita cu mila la echipele din Bucuresti care nu mai pot tine pasul cu ele.Nu e vorba neaparat de echipe care spulbera sau isi subordoneaza adversarii, nu! In campionatul nostru nu exista echipe care sa isi domine adversarii si sa castige 5-6 partide pe linie.Campionatul nu a crescut in valoare, din contra. Luam prin eliminare echipele, Timisoara,
in lotul echipei patronate de catre individul cu gabarit de "kilotona" , regasim jucatori care au activat la echipele Bucurestene cu ani in urma! Ghionea care nu demult isi rupea picioarele pe pasunea din Ghencea dupa o incercare esuata prin campionatul Ukrainei se intoarce cu coada intre picioare si semneaza cu Timisoara.Tames,Alexa,Zicu acum 5-6 ani forma mijlocul lui Dinamo impreuna cu Florentin Petre sau Ovidiu Burca care a cochetat si el in vremuri indelungate cu Dinamo.Defapt ideea este ca nu au vreun proiect grandios,nu,maldarul de grasime nu e vreun specialist sau vreun strateg in fotbal,a facut un lucru simplu,a repatriat jucatori care acum 5 ani ii vedea doar la televizor si se ruga la Dumnezeu sa-i vada macar odata in tricoul viola. Iar Timisoara e doar un exemplu ca in Romania sa faci fotbal nu trebuie sa fi vreun geniu sau sa faci cine stie ce sacrificii.

Romania este totusi tara in care Victor Piturca a fost in 5 luni vazut ca salvator la 2 echipe,intre timp el a fost si pe la Steaua si pe la Craiova si a lasat in urma cadavre,echipe destabilizate,scandaluri aprinse,litigii si acum cere si daune.Cu toate acestea daca maine Piturca ar fi ofertat de o oarecare echipa din primul esalon, ziarele ar urla cu titluri de genul "Piturca-Mania","Proiectul Europa Piti" sau pur si simplu "vor juca tiki-taka" !

0 japkomentarii:

Trimiteți un comentariu

A T E N T I E ! ! !

Toate drepturile asupra site-ului www.te-japka.blogspot.com aparţin lui te-japka.blogspot.com. Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau a ilustraţiilor din orice pagină a site-ului www.te-japka.blogspot.com este posibilă numai cu acordul prealabil scris al te-japka.blogspot.com. Vă rugăm sa ne contactaţi pentru acest acord scris la tejapka@gmail.com